Wat thermische gevoelige CTP technologie is

June 26, 2023
Laatste bedrijfsnieuws over Wat thermische gevoelige CTP technologie is

De zogenaamde CTP technologie verwijst naar de afkorting van computer aan CTPlate, CTPress, CTProof, CTPaper/Druk, en CTcP. CTP algemeen in de huidige drukindustrie is wordt bedoeld van computer aan drukplaat (CTPlate), die een digitaal weer te geven computer gebruikt, het oorspronkelijke beeld en de tekst op de drukplaat integreren en corrigeren, direct weergave hen, en dan makend een drukplaat door post-verwerkt processen zoals ontwikkeling of geen post-verwerking die. CTP de technologie kan in fotogevoelige CTP technologie (zichtbare lichte, purpere laser, UVlicht) en thermosensitive CTP technologie worden verdeeld. Hieronder, zullen wij concentreren ons op thermosensitive CTP technologie.

 

1 Classificatie、 van thermische gevoelige CTP technologie

 

De thermische CTP technologie kan in de volgende categorieën volgens het plaatmateriaal worden verdeeld:

 

(1) thermisch ablatietype; (2) thermische cross-linked plaat die (type, negatief patroontype voorverwarmen); (3) thermisch decompositietype plaatmateriaal (geen het voorverwarmen behandeling, positief patroontype); (4) de plaatmateriaal van de hitteoverdracht; (5) thermisch veroorzaakt de plaatmateriaal van de faseverandering.

 

2、 Weergaveprincipe van thermische gevoelige CTP technologie

 

Thermosensitive CTP gebruikt hoofdzakelijk thermische weergavetechnologie om veranderingen in materiële eigenschappen door zich op veranderingen in de staat van het materiaal te bereiken te baseren nadat het drukplaatmateriaal hitte absorbeert.

 

(1) thermisch ablatietype

 

1. Plaatsamenstelling

 

Dit type van plaat is samengesteld uit een laag van de siliconeuitsluiting, een fotothermische omzettingslaag (absorptielaag), een hydrofiele laag, en een substraat (zoals aangetoond in Figuur 1).

 

2. Weergaveprincipes

 

De belangrijkste functie van de fotothermische omzettingslaag is de lichte die energie te absorberen door infrarode lasers wordt uitgezonden en effectief de geabsorbeerde lichte energie om te zetten in thermische energie, die de temperatuur van de lay-out veroorzaken om op het niveau van verdampingstemperatuur toe te nemen. De fotothermische omzettingslaag in het zichtbare gebied laat verdampen onder de actie van thermische energie, en de overeenkomstige laag van de siliconeuitsluiting in de overeenkomstige positie wordt verwijderd met de verdamping van de fotothermische omzettingslaag onder de actie van hitte, die de hydrofiele olielaag blootstellen hieronder om het deel van de drukplaat te worden die de inkt ontvangt; De fotothermische omzettingslaag in het niet zichtbare gebied onderging geen verdamping, en de overeenkomstige laag van de siliconeuitsluiting veranderde niet, vormt het lege deel van de drukplaat (zoals aangetoond in Figuur 2).

 

3. Basis

 

Het substraat van dit type van plaat kan of een metaalsubstraat (zoals aluminiumsubstraat) of een flexibel polymeersubstraat zijn (zoals polyestersubstraat), dat een breed aanpassingsvermogen heeft. Dit type van plaatmateriaal is bijzonder geschikt om in machine directe plaat systemen te maken omdat het na laserweergave kan worden gedrukt.

 

Hoewel dit type van plaat ook een directe plaat is die niet vereist post-verwerkt, moeten de noodzakelijke maatregelen worden getroffen om het tijdens het weergaveproces weg te doen toe te schrijven aan de generatie van ablatiedamp en puin, anders zal het verontreiniging aan de weergaveoptica en het milieu veroorzaken.

 

(2) thermische cross-linked plaat die (type, negatief patroontype voorverwarmen)

 

1. Plaatsamenstelling

 

De thermische cross-linked plaat is samengesteld uit een thermosensitive deklaag en een hydrofiel substraat. De thermische gevoelige deklagen zijn over het algemeen samengesteld uit (alkalische) in water oplosbare film-forming harsen (phenolic harsen), thermische crosslinking agenten, en infrarode kleurstoffen; De hydrofiele versie kan dezelfde aluminiumversie gebruiken zoals de traditionele PS versie (zoals aangetoond in Figuur 3).

 

2. Weergaveprincipes

 

Het Werk van Infrarode Kleurstoffen