CTP prestatie-eisen voor Digitale drukplaat

June 26, 2023
Laatste bedrijfsnieuws over CTP prestatie-eisen voor Digitale drukplaat

De digitale drukplaten hebben eisen ten aanzien van CTP prestaties. Zoals we allen weten, CTP kan het proces vele voordelen voor druk brengen: uitstekende weergavekwaliteit, dichtbij perfecte kaliberbepaling, en snelle productieomzet. Nochtans, worden zijn diverse voordelen niet alleen toegeschreven aan weergavemateriaal, maar ook hangen van de kwaliteit en de prestaties van CTP platen af.

 

Hier, zullen wij ons bij het onderzoeken van verscheidene kenmerken van het plaatmateriaal concentreren en hoe zij op elkaar inwerken om CTP materiaal in digitale plaat bij te staan makend, daardoor beïnvloedend weergavekwaliteit. Dit is op alle CTP platen van toepassing, maar is bijzonder geschikt voor thermosensitive platen. Momenteel, snel groeit het gebruik van globale thermische platen, en als de eerste keus voor de Planografische drukplaten van uitstekende kwaliteit ook gezien.

 

Eisen ten aanzien van aluminium gebaseerde materialen

 

In traditionele plaat die, of de punt nauwkeurig op het plaatmateriaal kan grotendeels worden geplaatst maken hangt af van of de positie van de plaatassemblage en het plaatsende registratieapparaat wanneer het gebruiken van een vacuüm pompend apparaat of een ononderbroken het kopiëren apparaat nauwkeurig is. In elk geval, vereist dit vrij vlak de plaat om te zijn wanneer de gelegde vlakte, maar wegens de methode van de direct die contactblootstelling in het weergaveproces wordt gebruikt, het volledige proces veranderingen in de oppervlaktevlakheid van diverse types van platen kan goedkeuren, die door de behandeling van de oppervlakte van het aluminiumsubstraat tijdens de productie van traditionele platen worden veroorzaakt. Nochtans, omdat de Digitale die drukplaat door de energie blootgesteld wordt te concentreren door de laser lichtbron wordt uitgezonden, zijn de eisen ten aanzien van de vlakheid van de digitale plaat, met inbegrip van de oppervlaktebehandeling van de aluminiumbasis, strenger.

 

Bovendien is gebruiken van energie geconcentreerde weergave verschillend van directe weergave, zo betekent het dat er geen zichtbare strepen zal zijn wanneer weergave op digitale platen, als er geen die strepen tijdens het anodiseren en het oppoetsen van aluminiumplaten zal zijn worden geproduceerd.

 

Wanneer het toepassen van fotogevoelige emulsie op digitale platen, moet het van tekorten vlot, eenvormig, en vrij zijn. Omdat de puntgrootte op de lasercomputer aan plaat zeer klein is, om het even welk stof in de lucht, geen kwestie produceerde hoe het klein, vallen op de plaat tijdens spoelproductie deze kunstmatige beeldvlek zal veroorzaken. In feite, kunnen de onregelmatige beelden ook wegens elektrostatische vlekken worden geproduceerd, en zij zijn zeer klein en kunnen zelfs niet met een vergrootglas worden gezien dat wordt gebruikt om traditionele drukmaterialen te inspecteren.

 

De zelfde uniformiteitsvereisten worden ook toegepast op de fotogevoelige deklaag van synthetische materialen voor Digitale drukplaten. In het algemeen, wanneer de traditionele drukplaat onder het ultraviolette licht wordt blootgesteld, is de energie het ontvangt ongeveer 10000 die keer de energie door het lasersysteem aan de Digitale drukplaatdeklaag die wordt overgebracht in de directe plaat materiaal maken. D.w.z. om de fysieke hierboven vermelde kenmerken nauwkeurig te ontmoeten, moet de emulsiedeklaag van Digitale drukplaat de spectrale gevoeligheidskenmerken van een specifieke waaier strikt ontmoeten, aan de vereisten van synthetische substanties (vooral de moleculaire structuur in de deklaag) voldoen, en aan energie actief antwoorden. Daarom vergen de fabrieken die Digitale drukplaten produceren speciale en extra chemische producten, evenals speciaal productiewerkschema.

 

Operationele vereisten

 

Vergeleken bij traditionele platen, CTP vereisen de platen ook verschillende werkende methodes tijdens vervoer. Omdat vele digitale plaatweergave de rand van de plaat als zeer belangrijk referentiepunt voor het berekenen van de weergavepositie gebruikt. De digitale platen hebben zeer strenge eisen voor de eerlijkheid en de uniformiteit van de randen. Hoewel dit slechts een minder belangrijke kwestie voor traditionele platen, als de digitale plaatrand islaatste bedrijfsnieuws over CTP prestatie-eisen voor Digitale drukplaat  0